Is het mogelijk een vergaderlocatie te 3dPrinten voor De Slaapfabriek, een ontbijthotel bij het vliegveld Teugen.

De eigenaar wil een iconisch gebouw dat past binnen hun “normen en waarden”. Duurzaamheid, pure beleving, persoonlijke aandacht en de aandacht voor het milieu & omgeving staan hoog in het vaandel en zijn dan ook absoluut ontwerpvoorwaarden.

3dPrinten geeft de architect grote vormvrijheid. Iconisch is dan ook goed mogelijk. Duurzaamheid is de uitdaging. Zeker als je je realiseert dat de bouwsector een van de meest energie intensieve sectoren is. Laat 3dPrinten nu alleen dat materiaal gebruiken dat in het ontwerp is opgenomen en geen restafval kennen. Door in het ontwerp zo min mogelijk materiaal op te nemen kan het gebruik geminimaliseerd worden. Bijvoorbeeld door objecten hol te maken. Minder materiaalgebruik is niet alleen minder productie, maar ook minder transport van materiaal. De verwachting is dat met 3D printen een vermindering van 40% Co2 uitstoot te realiseren is en 75% minder afval.

Deze uitdaging hebben we neergelegd bij het Startup Fest Europe | Dutch Construction Hackathon dat komende vrijdag 27 mei in Oss wordt gehouden.

Onze Challenge: “Ontwerp het eerste 3d geprinte gebouw van Europa met zero footprint, of heb je een beter idee? Kun jij zorgen voor een werelds- en iconisch gebouw? Durf jij de (bouw) standaard los te laten en maak jij een out of the box design en construct mogelijk? Draagt jouw vormvrij gebouw en duurzame techniek bij aan de inhoud en beleving van onze gasten?”

Komende vrijdag 27 mei gaan de Startups aan de slag. We zijn zeer benieuwd naar de uitkomst. Jij ook? volg mij op LinkedIn of op twitter @Revelating_nl

Revelating werkt mee aan deze droom als innovatie aanjager, business consultant en broker.

Bron: LinkedIn Hugo Jager