(Nederlands) Het project

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa een feit

Printen van gebouw duurt 10 dagen

De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek uit Teuge (mkb) en Centre4moods (startup). Dit gebouw zal door middel van 3D-printing worden gerealiseerd. Het is daarmee het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa. Dankzij deze revolutionaire en bijzonder duurzame nieuwe manier van bouwen is er, in vergelijking met de traditionele bouw, sprake van 40 procent minder CO₂ en 70 procent minder afval.

Cybe Construction (voorloper in printing systems) en The Form Foundation kwamen tijdens de The Dutch Construction Hackathon mei 2016 in Dome-X, in contact met de initiatiefnemers van de Vergaderfabriek. Hiermee werd de basis gelegd voor het consortium dat de bouw gaat realiseren. Dit consortium bestaat uit de top van de Nederlandse 3d print- en bouwindustrie, te weten: The Form Foundation, Witteveen+Bos, CyBe, Revelating, Elma Media, Lexence Advocaten, De Slaapfabriek/De Vergaderfabriek/De Beleeffabriek en Centre4Moods. Zij worden daarbij gesteund door de gemeente Voorst, de TU/e en Clean Tech Regio. De bouw zal naar verwachting de tweede helft van 2018 starten.